2smaker

Höstlov i NY!

Halli hallå! 
En... Två eller till och med tre veckor sedan höstlovet började att närma sig slutet. Hösten är fin på alla sätt, de orange löven som hänger och dinglar i trädkronan. Storstäder, ljudet av bilar med vetskap om att man är ledig. 
 
Vi har varit under det här lovet i New York, för tredje gången, men kanske första som man hittade så här mycket glutenfria produkter. Eller rätter på restauranger.
I alla fall hittade vi, under en promenad i Brooklyn (Wiliamsburg), skylten med "Glutenfree pizza". Ett ställe som krävde skylten för att övertygas. Utseende som vilken svensk eller "normal" pizzeria som helst, men den pizzan. Mmm... den kände man att här är det ingen som sväng förbi maxi och köpt någon torr och hård botten. Något som definitivt borde provas, som också heter "La nonna".
 
Sådana här restauranger fanns de mängder av och ett till ställe med kanske lite mer åt, take away, hållet men ändå lika gott är "Front street Budivelser pizza" som också var i Brooklyn och Brooklyn bridge. De var nog de mest "speciella" med den resan av allt bara på restaurangerna. För att, när den där dagen, började gå mot sitt slut och var på väg hem, kunde man hitta mängder av glutenfria produkter "in the supermaket". Bl.a. donuts men även omkring 5, eller fler..., olika våfflor. 
En sak som ändå kanske slått de mesta, för mig, är under promenad i New York och Manhattan fann vi på 55 spring street. Där de serverade crêpe gjort på ris mjöl, det var speciellt, men det smakade fantastiskt!
Det och lite till... men vad ska man säga det är New York, säg något som inte finns här! 
 
Hoppas att ni fått några väl valda tips och att ni har det gott i plugget tills nästa lov kommer med jul och Nyår!
Sofie & Albin 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: