12/4-14: Nu är det påsk och vi är i Venedig! Här bor vi i en lägenhet/mindre hus, och tittar på vad staden har att erbjuda. Det som kanske har överraskat mig, Albin, är att vi hittat både glutenfri pasta och crackers kex men inte den sorten kanske, men det är definitivt något att prova.
14/4-14: Restaurangen Il Nuovo galeon ristorante var en skaldjurs restaurang, där vi fick sådana kex men också små choklad kex. Den rekommenderas varmt. Vi har också både sett och köpt små klassiska dessert kakor, Croccante al Cioccolato.
En sak till som aldrig är fel att kunna är att; senza gluteine är de samma som fritt från gluten på italienska, kanske lite förut säg bart eller inte.
16/4-14: De här dagarna är nästan chockande, med alla dessa glutenfria mat rätter. Ännu en restaurang, La Nuova perla, serverade glutenfri pasta. De är roligt att se hur den glutenfria kosten blir allt mer uppmärksammad, men de kan ju även uppstå problem trots att man har gluten korten. Till exempel så att de inte blandar ihop laktos och gluten eller som de också säger att glassen inte är "senza" gluten, det låter lite galet men troligtvis är det guarnkärnmjöl. Vi äter de ändå, de gäller bara att ligga på. Komma med egna förslag!
19/4: Nu börjar resan samt lovet gå mot sitt slut. Här på flygplatsen i Italien har de inte något gigantiskt utbud, mer än lite skinka och sallad. Gott att ha i magen innan flygning hem via München.
Hoppas att ni också haft ett gott lov och att sommarlovet
blir lika så.
Sofie & Albin